PREGLED GLAVE

Uši lako možemo zamijeniti s prhuti ili drugim bijelim sitnim nečistoćama koje se mogu naći na dječjoj glavi. Ako niste sigurni ima li Vaše dijete uši, nazovite nas i naručite pregled glave. Pregled kose uključuje provjeru glave na ključnim točkama gdje se uši i gnjide obično zadržavaju. Može trajati od 5 do 15 minuta. Preporučamo da svi članovi obitelji obave pregled kose, kako biste izbjegli naknadno prenošenje ušiju.

PRIJE PREGLEDA
Prije našeg dolaska molimo Vas da pripremite kosu djeteta i/ili ostatka Vaše obitelji za pregled. Priprema kose podrazumijeva da kosa mora biti čista (bez gelova, pjena i sl. preparata za kosu), suha i raščešljana. Ukoliko je kosa oprana dan ili dva prije našeg dolaska nema potrebe za ponovnim pranjem.Tehničar koji diskretno dolazi u Vaš dom sa sobom donosi malu pokretnu radnu stanicu. Kako bi uspješno obavio pregled i tretman potrebno mu je omogućiti prostor u Vašem domu. Za pregled je potrebno dobro svijetlo, pa to može biti kuhinja, kupaonica, balkon ili terasa ako je ljeto.

 

TRETMAN

Tretman protiv ušiju uključuje močenje kose, nanošenje balzama, raščešljavanje i uklanjanje gnjida.

TRAJANJE TRETMANA
Za djevojčice sa dužom kosom tretman traje između jednog i dva sata. Za dječake s kratkom kosom tretman obično traje oko pola sata do sat. Navedeno trajanje odnosi se na prosječnu razinu infestacije.* Ukoliko se radi o izrazito dugoj kosi i višem stupnju infestacije (preko 30 odraslih ušiju) tretman može potrajati i duže. Detalje vidjeti u cjeniku.
Šišanje kose može olakšati i skratiti trajanje tretmana. Mi ne vršimo usluge šišanja.

PONAVLJANJE
Osobe koje imaju srednje do višu razinu infestacije trebaju ponoviti tretman. Moguće je da nakon tretmana zaostane nekoliko gnjida. Preživjele će nakon 6-9 dana doseći veličinu dovoljnu za iščešljavanje, u tom periodu potrebno ih je odstraniti.

KORISNI SAVJETI
Tijekom tretmana naš tehničar dat će Vam potrebe savjete kako na odgovarajući način zbrinuti odjeću, posteljinu i predmete koji su bili u doticaju s ušima. Objasnit će Vam kako da izbjegnete daljnje prenošenje, kako da sami pregledate djetetovu glavu i poduzmete mjere prevencije. Više o tome možete pročitati na Savjeti za čišćenje doma i prevencija.


*Infestacija med. (lat.- Infestatio) - zaražavanje životinjskim parazitima, naročito mikroparazitima